Twitter

twitter-logo

Een goed idee van een Boekengek uit Zwolle. Ik had een tijd geleden al een Twitter-account opgestart maar halfslachtige berichtjes uit mijn privé-omgeving gaan de wereld niet naar een hoger plan tillen.

Echt geïnteresseerden kunnen terugscrollen: mijn tuin ligt er inmiddels stralend bij.

Mijn huidige tweets brengen de wereldvrede ook niet echt dichterbij maar kunnen wel dienen om mijn passies ongebreideld de wereld in te smijten. Welke passies?

1. Lezen. Van jongsaf aan. Bibliotheekterreur is mij niet vreemd. Altijd gelezen vanaf Pinkeltje en De Kameleon tot aan Homerus en Goethe. Dat lijkt indrukwekkend maar ik heb meer niet gelezen dan wel en mag in vele bloggers mijn meerdere erkennen.

2. Luisteren. Voornamelijk klassieke muziek waar ik mij sinds 13 jaar intensief mee bemoei. Ik weet er een beetje van. Dat laat onverlet dat ik vaak heimwee heb naar Charlie Parker, Cannonball Adderley, Horace Silver en Dave Brubeck. Maar ook naar Bob Marley, Nena, AC/DC, 10CC, ELO, Grandmaster Flash, Jim Croce enzovoort enzovoort. Daarbij heb ik een speciale liefde voor het Franse lied (Bécaud, Aznavour, Hardy, Fugain, Duteil enz.) en de Portugese fado (Rodrigues, Branco, Mariza, Misia, Arnauth).

Enfin, veel van wat ik koop, lees en luister (vooral dat laatste, dat gaat sneller) is terug te vinden op Twitter. We zien wel wie het pruimt.

Advertenties
2 reacties
  1. Hoi Koen, ik ken het fenomeen Twitter nog niet, maar zo te zien heb je een lange lijst vol met muzikale tips. Ik ga zeker eens luisteren. Groet, Erik

  2. Hallo Erik, klopt, er zullen nu zo’n 6000 links opstaan naar muziekfragmenten dus je kan even vooruit 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: