Bizar

1900718383.01._SX450_SY635_SCLZZZZZZZ_

Even een boekje voor tussendoor dan. Bizarre Books van Russel Ash en Brian Lake is een bonte verzameling van boektitels, in de loop der jaren verzameld door de heerschappen. Titels die onbedoeld grappig zijn, titels over (te) gespecialiseerde onderwerpen, melige, onzinnige en onbegrijpelijke titels over een veelheid van onderwerpen.

Er wordt tevens een lange waslijst van “grappige” auteursnamen gegeven. Ondanks het feit dat de auteurs verzekeren dat alle titels en auteursnamen echt bestaan en dat alles ook gecontroleerd is door hen, wordt de Nederlandse auteur Prick van Wely toch als Prick van Wily weergegeven. Da’s nou jammer.

Hoewel ik niet het idee heb dat mijn kennisniveau stratosferische hoogten heeft bereikt door dit boek is het leuk om te lezen. Ik kan me zelfs nog voorstellen dat mensen al die titels in de kast willen hebben. Ik niet, dit boek is mij genoeg. Een kleine dwarsdoorsnede van het boek, soms echt grappig, soms verbazingwekkend (wie wil dit lezen?), soms met de haren erbij gesleept:

Motorcycling for Beginners by Geoff Carless

Shoe Bottom Costing

Barbs, Prongs, Points, Prickers, and Stickers: A Complete and Illustrated Catalogue of Antique Barbed Wire

Canadian National Egg Laying Contests

New Guinea Tapeworms and Jewish Grandmothers

Fish who Answer the Telephone

Illinois Roadkill Cookbook

The Abuse of Elderly People: A Handbook for Professionals

How to be Happy Though Married

Enzovoort enzovoort. Er staan genoeg titels in waarvan ik niet begrijp waarom ze een plaats verdienen (How to walk, The Mystery of Golf, Knife Throwing: A Practical Guide) maar dat zal wel met mijn gevoel voor humor te maken hebben. Aan de andere kant valt er genoeg te ontdekken: Oliver Twist, geschreven door Mark Twain, een autobiografie gebonden in de huid van de auteur, een boek van 50.000 woorden zonder de letter “e”. Dat wil ik dan wel weer allemaal weten. Omdat ook By His Own Hand: A Study of Cricket’s Suicides is opgenomen, waarin zo’n 80 zelfmoorden door cricketers worden beschreven, is er wellicht hoop voor de heer Brouwers met zijn boek De laatste deur over zelfmoorden in de Nederlandstalige letteren. Ik heb maar één boek ontdekt dat ik zelf gelezen heb, Jonathan Livingston Seaugull, en die wordt dan nog genoemd als informatie bij een ander boek, Jonathan, the Seagull Who Learned to Talk. Ik lees blijkbaar weinig bizarre boeken…

Advertenties
4 reacties
 1. Anna van Gelderen zei:

  Ik moet bekennen dat ik wel geïntrigeerd wordt door de titel <i>Fish Who Answer the Telephone</i> – alleen misschien nét niet genoeg om het boek aan te schaffen 😉

 2. Koen zei:

  Het boek vormt ook niet direct de parel op je salontafel maar mijn accountant gaf niettemin accoord voor die € 3,- 😉

 3. Anna van Gelderen zei:

  Wauw! jij hebt een accountant!

 4. Koen zei:

  Ook een dochter met een telraam…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: